Tervetuloa Aloepark Hotelli Naivashaan!

Tervetuloa Naivashalle!

Eläväinen, aito, värikäs kenialainen pikkukaupunki. Kaikki on kävelyetäisyydellä ja paikalliset ovat avuliaita. …tosin yksi huippuelämyksistä lomallasi saattaa myös olla paikallisen mopotaksin käyttö.

Lähiympäristö tarjoaa monia aktiviteetteja; patikointretket Mount Longonotille ja Mount Suswalle – huikeat maisemat ovat vailla vertaansa. Veneretket Naivashajärvelle tuovat monipuolisen linnuston lähelle – Keniassahan on tehty lintubongauksen maailmanennätys per vuorokausi! Naivashajärvi on IBA (Important Bird Area), värikkään linnuston lisäksi pääsee ihmettelemään seeproja, kirahveja, erilaisia antilooppeja lähietäisyydeltä, sekä virtahepoja.

Ratsastus kirahvien ja antilooppien keskellä on mieleenpainuva elämys.
Hell’s Gaten kansallispuistossa pääsee pyöräilemään ja uimaan maalämmön kuumentamassa luonnonvesialtaassa.

Golfin ystäville läheinen 18-reikäinen tasokas golfkenttä tuo varmasti haastetta peliin. Matkaa sinne on noin 20 autokyytiminuuttia.

Ehkä yksi huippuelämyksistä on vain 20 minuutin kävelymatkan päässä sijaitseva Kenya Wildlife Servicen omistama pieni Hippo Camp – suojelualue. Vieläkin lähempää rauhallisia eläimiä voi katsella Sanctuary Farmilla, lyhyen 6km.n taksimatkan päässä. Villieläinten katselu jalan antaa todella erilaisen perspektiivin luontoon – viisimetrinen kirahvi lähietäisyydeltä jää iäksi mieleen. Aamiaispaketti ja kahvitermos mukana puistossa kuluu helposti puoli päivää.

Miksi Aloepark -hotelliin?

Lakeview’in kaupunginosa tunnetaan Naivashan ”Beverly Hillsinä” – asukkaat ovat keskitasoa paremmin toimeentulevia. Heilläkin on omat päivittäiset askareensa ja monet pitävät vuohia, lampaita, kanoja ja muita kotieläimiä ja viljelevät pikku maatilkkuja tonteillaan saadakseen tuoretta syötävää ja leventääkseen hieman leipäänsä. Naivashan keskusta on hektinen ja ajoittain pölyinen, ja majoitus vehreällä ja rauhallisella Lakeviewin alueella on rentouttavaa, kuitenkin kävelymatkan päässä kaikista palveluista. Myös Aloeparkissa on muutama onnellisina pihaa ruopsuttavaa kanaa, joiden munia on aamiaspöydässä, sekä koira ja tienposkesta pentuna pelastettu kissa. Eläinsuojelukeskuksen kanit ovat nekin saaneet kodin Aloeparkissa.

Tärkeintä toiminnassa on tukea paikallisia pienyrittäjiä. Kaikki huonekalut ja sisustuselementit on ostettu ja/tai teetetty paikallisilla käsityöläisillä, samoin kuin tekstiilit ovat suurimmaksi osaksi Keniasta tai eri puolilta Afrikkaa. Hedelmä- ja vihanneshankinnoissa suosimme pieniä myyjiä markkinoilla, liha ja kala sen sijaan on oltava varmasti laatutarkistettua ja hygieenistä – sen takia ne ostamme suuremmilta tuottajilta.

Aloepark rakastaa kierrätystä! Hedelmä- ja vihannestähteet sekä kuoret menevät naapurin vuohille, lampaille ja lehmille, ja tietysti kanoille ja kaneille.  Lakanat ja pyyhkeet – sitten kun eivät ole enää hotellikelpoisia – lahjoitetaan Loving Hands -orpokodille ja Naivashan esikoulun tarvitseville perheille. Tyhjät siistit ja korkilliset muovipullot menevät lähimarkettiin, jossa pesun jälkeen niissä myydään irtomaitoa.

Suihkuvesi lämpiää aurinkopaneeleilla.
Pyrimme myös vähentämään muovijätettä: siksi saapuessa huoneesi vesi on kannussa (10 litran vesipulloista) ja aamiaisjogurtti tarjoillaan kulhoista, litran pahvipurkeissa ostettuna.

Huoneet:
Kahden hengen huoneita on sekä erillisillä että parivuoteella, kaikissa on oma kylpyhuone.
Huoneistossa on parivuode makuuhuoneessa, sohvasta sijattava vuode olohuoneessa ja keittiö ja kylpyhuone. Tilavimmassa huoneessa on parivuode ja parvi jonne sopii pari aikuista tai 3-4 lasta.
Huonehinnoissa on sesonkivaihtelua sekä alennusta pidemmästä oleskelusta, hinta vahvistetaan varattaessa.
Noin -hinnat ovat 35€/henkilö/yö aamiaisella kahden hengen huoneissa.
Hotellissa (myös huoneissa) toimii maksuton wifi.
Maksuvälineinä käyvät Kenian shillingit, eurot, US-dollarit sekä VISA/Mastercard -kortit.
Ravintolamme tarjoilee tilauksesta puolihoitoaterioita ja ruokalistallamme on sekä kenialaisia vaihtoehtoja että kansainvälistä ruokaa – taatusti luomua ja lähiruokaa!

Järjestämme erilaisia retkiä ja safareita toiveiden mukaan.

Veneretki Naivasha -järvelle (hinta riippuu osanottajamäärästä veneessä) n. 30€

  • Patikointi Longonot – tai Suswa -vuorelle (harvinainen tuplakraateri eli kaksi kraateria sisäkkäin)
  • Kävelysafari Sanctuary Farmilla tai Crescent Islandilla
  • Hevosratsastusta villieläinten keskelle
  • Pyöräilyä Hell’s Gaten kansallispuistossa ja rentoutumista Geothermal Spa-kylpylässä
  • Vierailu Limurun teefarmille noin 35€ + kuljetukset
  • Päiväretki (tai yöpymisen kanssa) Nakurujärven kansallispuistoon noin 150€ kuljetuksista, lisäksi 70€/henkilö kansallispuistomaksua
  • Flamingojärvi Elmenteita ja sen läheinen Sleeping Warrior -patikkavuori ovat päiväretken arvoisia.
  • Safari Masai Maraan (suositus ainakin yksi yöpyminen) majoituksesta, sesongista ja osanottajamäärästä riippuen alkaen 500€.
  • Vierailu esikoululle, koululle, orpokotiin